Kirjoittaja Aihe: ledin de-domettaminen  (Luettu 15877 kertaa)

_the_

  • Konkari
  • *****
Vs: ledin de-domettaminen
« Vastaus #15 : 05.05.14 - klo:21:04 »
Olisiko siihen hopeanväriselle alueelle jäänyt hieman bensaa ja sitten kun laitoit lampun päälle niin se paloi pois?
hc-lights.fi - Kun paraskaan vakiolamppu ei riitä!

bulb

  • Seniori
  • ****
Vs: ledin de-domettaminen
« Vastaus #16 : 05.05.14 - klo:21:21 »
Mut kun ne värjäyty jo besassa ollessaan sitämukaa kun kuvut irtoilivat... Samassa bensassa aiemminkin dedomannut eikä niissä ollut mitään.

bulb

  • Seniori
  • ****
Vs: ledin de-domettaminen
« Vastaus #17 : 05.07.14 - klo:21:21 »
9-10:s ledi minkä dedomasin bensalla, ja nyt sitten kävi niin että yksi johdin meni poikki. Bensakupissa on niin paljon jo vanhoja kupuja, että ehkä joku niistä jyräsi sen poikki. :( Pitäs suodattaa tuo tai vaihtaa uudet bensat. Ei pitäis heilutella astiaa yhtään kesken kylvyn,,, onhan siitä jo varoiteltukin.

Nyt kumminkin ilmeni uusi outous. Kuparitäden pohja ilmeisesti hapettui pahasti kahden päyvän bensakylvyn aikana. Tai ainakin tähden pohjalla oli runsaasti vihreetä mönjää. Ehkä joskus on päässyt vettä purkkiin tai sitä on sinne tiivistynyt, ja se on nyt pohjalla...

Tuommoista ruskeaksi värjäytymistä ei nyt tapahtunut. Ehkä srk:n xm-l2:t oli hivenen erilaisia :o?

bulb

  • Seniori
  • ****
Vs: ledin de-domettaminen
« Vastaus #18 : 22.11.15 - klo:21:34 »
Onko ideoita kuinka saisin kolmen ledin "tähdestä" dedomattua keskimmäisen, ilman ledin irroittamista? Lamppu on solarstorm 3t6. Semmonen alumiinipalikka joka käy pyörän tankoon tai otsapantaan. Ledit on vierekkäin ja keskimmäisellä himpun isompi heijastin. Eikä nuo ledit nähtävästi ole edes aitoja, mutta ajaa asiansa. Pikkusen pienen laiselta näyttää se fosforialue niissä, mutta johdinten liittymät on kummiskin pyöreet. Nostin jo virtaa ja nyt alkaa valoa riittämään edes vähän, vielä kun piirun verran saa heittoa ja dedomatun värillä kompensoitua tuota sinistä sävyä mikä noille kopio ledeille on ominaista. Lamppu on muuten ihan ok, ja etenkin ajurissa yllätti ettei havaittavaa pwm:ää ole millään tehoalueella. Pyörässä tuo saattais haitata jo minuakin.

Tosiaan jos on hyvä konsti miten yksittäinen ledi irrotetaan, ni käy sekin mikäli tuo yhden dedomaus ei muuten onnistu. Yhden ledin tähtiin olen vaihtanut useita ledejä, mutta se onnistuu liedellä ihän tämmöseltä karkeen työn tekijältäkin. Toisaalta samalla tavalla voisi onnistua tuokin, jos vaan onnistuu olemaan heiluttelematta niitä kahta muuta kun koko tähti on kuuma. Epäilyttää vaan mun näpeillä se, ja etenkin se dedomatun ledin juottaminen takaisin... Ideoita ja apuja?

On muuten neljäs kiinan lamppu peräkkäin missä ei ole aidot ledit. >:(