Kirjoittaja Aihe: Fenix BT20 kokemuksia?  (Luettu 5540 kertaa)

tosikko

  • Täysjäsen
  • ***
Fenix BT20 kokemuksia?
« : 12.02.14 - klo:19:17 »
Fillariin tarttis saada valo, ja kun mikään omistamani ei ole pyöräilyä ajatellen valokeilaltaan kovin optimaalinen niin katselin hieman eri vaihtoehtoja. Fenix BT20 vaikuttaa speksien perusteella asialliselta. Valokeilan muotoa on mietitty erityisesti fillarikäyttöön, linssit toimii kuvion osalta hieman autojen lyhyet/pitkät periaatteella, mutta tässä siis "molemmat" yhtäaikaa päällä. Netistä löytyvien mallikuvien perusteella valokeila jakautuu melko optimaalisesti ajosuuntaan, ilman että tulee erillistä häiritsevää hotspottia, ja vastaantulijoitakin on samalla mietitty (ei valoa eteen & ylös = ei häikäise).

Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta kyseisestä lampusta? Toki muitakin vaihtoehtoja samassa hintaluokassa saa tuoda julki. Voimanlähteenä mieluiten 18650 akut. Neutral white sävy plussaa, se tuossa Fenixissäkin olisi tarjolla.

tosikko

  • Täysjäsen
  • ***
Vs: Fenix BT20 kokemuksia?
« Vastaus #1 : 15.02.14 - klo:00:36 »
Olisi näköjään uusikin versio tulossa, eli BTR20, jossa kätevän oloinen "kaukosäätö" jolla saa turbon päälle irroittamatta käsiään ohjaustangosta.

tosikko

  • Täysjäsen
  • ***
Vs: Fenix BT20 kokemuksia?
« Vastaus #2 : 18.02.14 - klo:12:19 »
Ostinpa sitten tuon Fenixin BT20 lampun. Mainio peli, valokeila hyvänmallinen kuin myös neutraali sävy. Kiinnitys simppeli ja nopea laittaa paikoilleen & ottaa pois. Hieman ehkä suuntaus muuttuu jos/kun ajon aikana räpeltää valotehoja, mutta tuohon vaikuttaa käytetty kinnitysremmi vs. kiinnitysputeken halkaisija. Ja saahan tuon helposti käännettyä ja suunnattua ajon aikan uudestaan jos tarvetta.

Mukana tuli pidempikin piuha akkukotelon ja lampun välille, mutta fillarissa mulla riittää tuo vakio lyhytkin hyvin, kun akkukotelon saa helposti sijoitettua lähelle & remmeillä kiinni.

vihijtap

  • Tulokas
  • *
Vs: Fenix BT20 kokemuksia?
« Vastaus #3 : 18.02.14 - klo:15:12 »
Mites tuossa riittää valoteho?
Ajeletko kaupungilla vai ihan pimeillä teillä?

Itselläni on Magicshinen valaisin ja minua hieman häiritsee, että kun pidän sitä minimiä kirkkaammalla, se antaa mielestäni liikaa valoa myös ylöspäin --> häikäisee kävelijöitä ja autoilijoita. Tuon näkee myös siitä, että liikennemerkit selvästi heijastavat takaisinpäin valoa kun ajelee. Pääasiassa ajelen kaupunkialueella, joten valotehoa ei välttämättä tarvitse olla tuota 1400 lumenia (jaa miten niin ei tarvitse?!? ;-).

tosikko

  • Täysjäsen
  • ***
Vs: Fenix BT20 kokemuksia?
« Vastaus #4 : 18.02.14 - klo:17:44 »
Nykyinen fillari on kaupunkikäyttöön, tai no taajamakäyttöön minun tapauksessa. ;) Maastossa varmaan ei mikään tahdo riittää, mutta tuon kanssa pärjää hyvin toiseksi pienimmällä teholla.

Häikäisyähän on tuossa Fenixissä ajateltu jo suunnitteluvaiheessa, valoa suunnataan (tai ainakin yritetään) enempi alaviistoon. Osan häikäisynestosta hoitaa varmaan valaisimenrungon yläreunan lippa, ja linssissä on yläreunassa pieni kuviointi hajoittamassa osan keilasta lähivaloalueelle. Suuntaushan tuohon häikäisyyn myös vaikuttaa, ja käytetty tehotaso - ja näihin tietenkin vaikuttaa vauhti eli minne saakka käyttäjä valoa haluaa/tarvitsee. Magicshineen en osaa vertailla kun en sellaista ole koskaan omistanut, mutta siinä lienee aika symmetrinen valokuvio valaisimen asennosta riippumatta? Googlen kuvahaulla löytyy melko paljon kuvia Fenixin fillarilampuista, mutta pieniä eroja malliversioiden välillä on. Esim. osa kuvista mitä katsoin näyttää siltä että etulinssissä olisi suurempi kuvioitu alue kuin mitä minulla olevassa "2nd edition" -versiossa on.

Maastokäyttöön jos olet hankkimassa, niin kannattaa varmaan miettiä tuota uudempaa BTR20 mallia, siinä on kätevästi kaukosäätimellä turbo kytkettävissä päälle.