Kirjoittaja Aihe: LED valaisin + UV valo = kaput?  (Luettu 1400 kertaa)

Rassa

  • Tulokas
  • *
LED valaisin + UV valo = kaput?
« : 27.12.18 - klo:00:25 »
Voiko ledi hajota jos sitä valaisee uv valaisimella?

Pohjustan kysymystä sen verran, että minulla on Convoy S2+ UV valaisin, jolla "tavallista" lediä valaistaessa saa aikaan valoa tai ainakin erinäisiä värejä. Kokeilin sillä siis valaista Convoy C8+ lampun HPL HI lediä, jonka jälkeen kyseinen C8+ ei ole enää toiminut. Käytin lamppua vielä tänään päivemmällä ja silloin toimi normaalisti. Itselleni ei käy järkeen miten se lyhyestä uv valaisusta voisi hajota, mutta omituinen sattumus on jos muuten meni pimeäksi.

Samalla otan vihjeitä vastaan miten voisin helpoiten diagnosoida vikakohteen. Kytkin ainakin toimii, koska testasin sen toisessa lampussa ja kokeilin hyppylangallakin.


EDIT: Itse LED testattu toimivaksi, joten ajuri lienee rikkoutunut. Mikä niistä yleensä hajoaa ja onko se korjattavissa?
Täytyypi laittaa uusi tilaukseen, pitää vain päättää hommaako samanlaisen vai jonkun FET version.. Taidanpa ottaa toisesta BLF A6:sta ajurin tähän niin saa ainakin toimimaan.

EDIT 2:  Vaihdoin BLF A6:n ajurin tähän ja hyvinhän se sillä toimii. Kokeilin myös tuikata UV Convoyllä XPL lediin ja sepä tuotti reilut 2 volttia jännitettä, eli se lienee rikkonut ajurin.
https://youtu.be/PT_729U3Xvc
« Viimeksi muokattu: 28.12.18 - klo:23:46 kirjoittanut Rassa »