Kirjoittaja Aihe: Fenix E11 käyttökokemuksia  (Luettu 5311 kertaa)

Akkumies

  • Seniori
  • ****
Fenix E11 käyttökokemuksia
« : 08.02.13 - klo:23:04 »
Fenix:llä on mielestäni hyvä peruslamppu eli E11. Tässä tärkeimmät tekniset tiedot:
- Käyttötilat: 105lm/1h 50min, 32lm/8h 23min.
- Käänteisen polarisaation suojaus
- Vesitiivis IPX-8 standardin mukaisesti
- Mitat/paino: 9,7x1,9 cm / 32 g
- Valovoima / Valon kantama: 1279 cd / 72 m
- Paristot: 1x1,5 V AA

Lamppu on kädessä jämäkän tuntuinen, AAkenno ei heilu ja kaikki AA akut mahtuu merkistä riippumatta lamppuun.

Käyttöliittymä on yksinkertainen eli takapään painonanapista päälle (puoliksi painaminen sytyttää lampun, mutta sammuu, kun nostaa nappulan eli taktinen kytkin). Valoteho valitaan valopäätä kiristämällä eli pää löysällä pienempi teho ja pää kiinni täysiteho. Lamppu on juuri sopivan mittainen siihen, että peukalo ja etusormi pystyy vaihtamaan tehotilaa, kun muut sormet pitää lampusta kiinni. Pidän lampuista, joista tietää ennen päälle laittamista millä teholla lamppu syttyy. Jos lamppuu olisi tehty vaikka jokin nykyisten tehotilojen lisäksi noin 5lm tehotila olisi käyttölittymän yksinkertaisuus menetetty eli hyvä näin.

Tehotilat on mielestäni hyvin valittu eli molemmilla näkee ihan kohtuudella, suuremmalla pidemmälle. Itse käytän pienempää tehoa alle 1m matkoilla (suurempi häikäisee) tai kun tarvitsee pidempää toiminta-aikaa. Suuremmallakaan teholla lamppu ei lämpene kovin paljon. Heijastin on muovinen linssi ja valokuvio on laaja. Keskellä on kirkkain kohta ja reunille päin teho laskee eli hyvä lähialueiden valaisuun.

Lamppu sopii hyvin jopa tavallisille AA alkaaleille, mutta täysitehovaihe jää pieneksi. Kokeilin vanhalla alkaalilla (lepojännite 1.3V) ja paloi hyvin, mutta molemmat tehotilat olivat alemman tasolla. Mielestäni on hyvä lamppu ihmiselle, joka ei käytä ladattavia AA kennoja ja lampun käyttö on satunnaista eli vaikka vanhalle mummelille. Toimii vaikka Pirkka paristoilla alhaisemmalla teholla, mutta kuitenkin valaisee ihan kivasti. Kun lamppu käyttää vain yhtä kennoa ei ole vaaraa edes, että lampun sisään eksyisi eri varaustilassa /eri ikäisiä kennoja. Toinen käyttäjäryhmä on mielestäni automekaanikot, joiden pitää nähdä pieniin koloihin. Kun lamppu on kohtuullisen edullinen ja kuitenkin laadukas sen pitäisi kestää aika hyvin, mutta edullisen hinnan ansiosta raaskii käyttää työssä, jossa tulee naarmuja yms. Itsellä E11 on aina töissä housujen taskussa, kun pitää nähdä koneiden sisälle ja käyttöliittymä on niin yksinkertainen, että jokainen lainaajakin osaa käyttää.