Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Ostetaan Laturit / Vs: O: Nimh-älylaturi tai muu vaihtoehto (esim. Xtar VP4+ Dragon)
« Uusin viesti kirjoittanut maukka 17.10.18 - klo:11:31 »
Eneloopit, varsinkin Prot, ovat omassa käytössäni menneet käyttökelvottomaksi 4-5 vuodessa, vaikka ovat olleet vähäisessä käytössä. Niiden sisäinen vastus kasvaa tolkuttoman suureksi ja toimivat korkeintaan kaukosäädinkäytössä. Parempi vain hakea Ikeasta läjä uusia kuin yrittää elvyttää, en ole ainakaan siinä itse onnistunut MC3000:lla tai Mahan 9000:lla.
2
Myydään Lamput / Vs: M: Kasa lamppuja (Niwalker, Olight, MecArmy)
« Uusin viesti kirjoittanut maukka 17.10.18 - klo:11:29 »
Lisätty Astrolux MF02S NW.
3
Ostetaan Laturit / Vs: O: Nimh-älylaturi tai muu vaihtoehto (esim. Xtar VP4+ Dragon)
« Uusin viesti kirjoittanut Esko 10.10.18 - klo:22:20 »
Halutaan ostaa nelipaikkainen Nimh-laturi, jossa virkistys/elvytys- ja kapasiteetin mittaustoiminnot. Vastaava kuten aiemmin rikki mennyt Technoline BC700. Tosin tuosta mallista jollain oli tietoa sen tulipaloriskistä.

 Ei tuossa BC700:ssa muistaakseni ongelmia ollut vaan vain tehokkaammassa versiossa BC1000:ssa. Senkin kanssa ongelma oli (edelleen muistaakseni) lähinnä se, että kyseinen valmistaja käyttää mahdollisimman halpaa elektroniikkaa joten virtalähde ja laturi ovat käytännössä paritetut toisilleen. Ainakin jos vaihtoi virtalähteen toiseen nimellisesti saman jännitteen omaavaan (parempilaatuiseen joka ei kyykkää samalla tavalla kuin alkuperäinen?), laturi saattoi saada liikaa virtaa. Se aiheutti joskus laitteiden sulamisia isolla teholla ladatessa.

 Itselläni oli joskus tuo tehokkaampi versio jota Clas Ohlson myi ehkä 10 vuotta sitten nimellä La Crosse. Kierrätin sen vanhemmilleni ostaessani Powerexin ja sitten sekin aika pian hajosi.

 Tuo oli tyhmien laturien valtakaudella "se toinen hyvä laturi" (kalliimman Powerexin jälkeen) mutta itse olen päättänyt sittemmin suositella kaikkia pysymään siitä kaukana. Syynä varsinkin noiden sulamisongelmien hoito. Valmistaja ei koskaan myöntänyt mitään omaa virhettään vaikka valistuneet käyttäjät olivat asian aika hyvin selvittäneet. Kun sulamisia oli ilmennyt niin sen sijaan he päättivät mitään selittelemättä julkaista "uuden" laturin. Nimi muuttui hieman ja tietysti oletus oli, että nyt ongelmat oli ainakin korjattu. Väärä luulo. Se oli se sama vanha laturi uudella nimellä. Tällaisen toiminnan jälkeen kyseisen valmistajan laitteet saavat ainakin minun puolestani homentua myyjien hyllyille.
4
Myydään Lamput / M:Thrunite TN32t
« Uusin viesti kirjoittanut thrw 08.10.18 - klo:09:45 »
Myydään HC-Lightsin parannettu versio Thrunite TN32 lampusta. Uutta vastaava.
Lampun mukana 3 kpl 3100 mAh suojattuja akkuja ja kova laukku.

Linkki vastaavan lampun tietoihin
https://hc-lights.fi/store/#!/TN32t/p/45864553/category=11900087

Hinta: 220 €
Sijainti: Espoo
Yhteydenotot yv.
5
Ostetaan Laturit / O: Nimh-älylaturi tai muu vaihtoehto (esim. Xtar VP4+ Dragon)
« Uusin viesti kirjoittanut Jauno 07.10.18 - klo:16:03 »
Halutaan ostaa nelipaikkainen Nimh-laturi, jossa virkistys/elvytys- ja kapasiteetin mittaustoiminnot. Vastaava kuten aiemmin rikki mennyt Technoline BC700. Tosin tuosta mallista jollain oli tietoa sen tulipaloriskistä.
Tuntuu, että Eneloopeissakin tapahtuu outoja viottumisia ja/tai kapasiteetin heikkenemisiä ja tuollaisella älylaturilla on helpompi vialliset selvittää kuin "manuaalisesti" esim. valaisimella. Litiumakuille ei ole niin suurta tarvetta testausominaisuudelle, koska niitä käytän suurinmaksi osaksi yhtä akkua kerrallaan ja täten ongelmat on helpompi kohdentaa ao. akkukennoon.

Tai sitten:

Toinen vaihtoehto olisi nykyaikainen Litium/Nimh-yhdistelmälaturi testausominaisuuksineen.
Oman seurantalistan ykkösenä on Xtar VP4 Plus Dragon ja toisena Opus BT-C3100. Noiden hinnat eu.nkon.nl:ssä on ihan ok, että näin ollen en ole juurikaan muita vaihtoehtoja kartoittanut.
Lygten ansiokkaan testisivun perusteella nuo lieneekin ainoat vaihtoehdot: https://lygte-info.dk/info/roundCellChargerIndex%20UK.html
Se joku Pro-vehje se SkyRC mikälie on toki mahdollisuus, mutta turhan hifi ja näistä kaikkein arvokkain. :D

Jos tuohon Dragoniin päädyn tämän sivun kautta tai muuten, niin sitten minulta jäisi tarpeettomaksi eli voisi tulla vaihtoon kolme ja puoli vuotta käytössä ollut Xtar VP2.
6
Ei oo todellista! Pelottais käyttää
7
Mitä minä juuri luin? https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Uusia_laadukkaita_18650_akkuja_otsalamppuihin_50449452.htm?aw=1

"Myydään uusia laadukkaita Ultrafire 18650 6800mAh 3,7v Li-ion akkuja järkihintaan.
6e kpl ja postitus on mahdollista kirjeenä, jolloin postikulut eivät ole juuri mitään!
Mieluiten kuitenkin nouto. Soveltuu esim. tehokkaisiin otsalamppuihin."

Tämän täytyy olla sellainen "Löydä viisi virhettä"-tyyppinen tehtävä?

Toivottavasti myyjä on tietoinen vastuustaan maahantuojana.  :-X
8
LED Lamput / Vs: Energy + 1500 lumen
« Uusin viesti kirjoittanut _the_ 15.09.18 - klo:00:58 »
Ostiko joku? Olisi kiva kuulla millainen oli..

Periaatteessahan tuo on ihan mielenkiintoinen lamppu: 6xAA, XHP50-ledillä, edullinen.

Miinuksena vain kaksi tehotilaa: 100% ja 50%
Plussana stroben puute.
UI?
Muisti?
Kylmä valkoinen?
Kallis käyttää paristoilla ja hankalahko akuilla (vaatisi 6-paikkaisen laturin)

Eniten arveluttaa ledin jäähdytys. XHP50 käristyy alta aikayksikön jos on tyhjän päällä, eli asian voisi olettaa olevan kunnossa?
9
LED Lamput / Energy + 1500 lumen
« Uusin viesti kirjoittanut Lapanen 09.09.18 - klo:09:51 »
Tokmannissa on myynnissä energy+ merkkinen lamppu 20 w?? Lehdillä.valotehoa lupaavat 1500 lumenia. Linssi on zoomattava. Onko kokemuksia? Hinta ei hirvitä. Noin kolmekymppiä. Tänään vielä tarjouksessa 21 euroa. Kannattaako ostaa?
10
Yleinen keskustelu / Vs: Hyviä diilejä
« Uusin viesti kirjoittanut Esko 19.08.18 - klo:14:18 »
 Takavuosien suosikkiotsalamppuni oli Spark. Se on käsittääkseni kadonnut valmistajamarkkinoilta jo jokunen vuosi sitten mutta niitä on kuitenkin ollut HKequipmentin valikoimissa. No, nyt ovat laittaneet loput lamput 45% aleen, koodilla MDSPARK.

 https://www.hkequipment.net/SearchResults.asp?Search=spark&Submit=

 Jokainen voi tietysti itse päättää onko hyvä diili useamman vuoden ikäisestä lampusta, tosin eipä noissa muu kuin lediteknologia juuri vanhene. Vanha suosikkilamppuni oli SD6-460NW josta onnistuin hajottamaan kytkimen joskus vuosi-pari sitten (avasin vahingossa kierteillä olevan kytkinpään tulpan muutaman kerran ja kytkin hajosi), nyt ostin uuden tilalle. Vähän niin kuin vastaava Zebralight mutta eri design ja paljon yksinkertaisempi käyttöliittymä. Jos joku muukin lähtee juuri tuota (mielestäni paras malli) hankkimaan niin tiedoksi, että siihen saa halutessaan myös lisävarusteena kamerajalustaruuvin ja heijastimen (molemmat tuolla valikoimissa) ja lediin pääsee todella helposti käsiksi jos vaihtaa haluaa. Toisaalta ainakin omaan vanhaan lamppuuni (joka oli aivan ensimmäistä tuotantosarjaa suoraan valmistajalta) eivät mahtuneet uusimmat ja pulleimmat/pisimmät akut.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10