Kirjoittaja Aihe: MT-G2 valon rakennus  (Luettu 4981 kertaa)

bulb

  • Seniori
  • ****
MT-G2 valon rakennus
« : 30.12.14 - klo:20:05 »
Jossain vaiheessa kiinnostais värkätä joku mt-g2 ledin valo, ihan testimielessä ja askartelun takia, kun on jäänyt kaikki lamppujen kanssa tuunaaminen vähän taka-alalle muiden kiireiden takia. Vaikka toki K40M-lamppua muuan tunnettu kauppias nykyään myykin houkuttelevaan hintaan. Itseasiassa niin houkuttelevaan että saattaa rakentaminen käydä kannattamattomaksi.

Mutta, ihan rakentelun kannalta, pitää asiasta virittää edes keskustelua. Joskus aiemmin lueskelin blf:lta aiheesta, kuukausia sitten, mutta olen kyllä unohtanut liki kaiken.

Aloitetaan vaikka aihiosta, mikä olisi edullinen, mutta mahdollisimman käypäinen tarkoitukseen? Noita on tehty ainakin t-08:sta, mutta muistelen että akut on muutettu sarjaan, enkä siihen tahtoisi alkaa, ja toisekseen, niin hyvän mallinen  ja kokoinen kuin se onkaan, on ehkä kahden akun valona mt-g2 toiminta-ajaltaan lyhyen lainen. Voisiko "courui" olla passeli? Sen lämmönsiirto vaan saattaa muodostua ongelmaksi. Vai mikä olisi sopivanlainen edullinen aihio?

Sitten ajuri? Millä jännitteellä ja virralla yhtä mt-g2 lediä olisi järkevää ajaa? En enää muista, vaikka tuostakin luin joskus, mitä maailmalla ovat kyhänneet.

Yksi villi idea olisi sopiva heijastin srk:n sisälle, mutta onpa tuurissaan sopivan löytäminen, ja taas se lämmönsiirron tehokkuus saattaa olla ongelma. Entä onko esimerkiksi kemiallisella metallilla minkälaiset lämmönjohtavuusominaisuudet? Voisiko se olla käypäistä ja helppoa tavaraa lämmönsiirtomassan lisäämiseksi?

Entä onko intl outdoor paras paika hankkia ledi, valmiiksi kupariin istutettuna? Ja onko se tuo q0 se paras sävy, niin makuasia kuin se onkaan?

Silläkin uhalla, että voi (ja varmasti onkin) k40m:n hankinta olla se kannattavin vaihtoehto, yritetään nyt jotain keskustelua virittää.