Kirjoittaja Aihe: Ajurin modaus  (Luettu 8854 kertaa)

Tenho Lepakko

 • Vieras
Ajurin modaus
« : 06.02.13 - klo:09:31 »
Elikkäs kyselisin miten modata ajuria tai osaako kukaan BITTI VELHO rakentaa sellaista? Mulla ois yksi ylimääräinen ajuri joka antaa +- 8 ampeeria 3.1v sillä ajetaan viittä cree XML-T6 lediä. Toive oisi se saada työntämään 12A. lamppu toimii 4X18650 rinnan. apex Lamppu Kyseessä. Ajuri on muutenkin mallia Kiina koska tiputtaa tehot aika nopeesti puoleen. Itse tiedän sähkötekniikasta yhtä paljon kuin sika tietää satelliiteista joten kerro ihmeessä jos sinä tiedät enämpi. Olen katsellut ajureita mutta ei oo vastaan tullut soveliasta.

fsol77m

 • Täysjäsen
 • ***
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #1 : 06.02.13 - klo:09:57 »
heti suoralta kädeltä sanoisin että ei maksa vaivaa... piiri kun on suunniteltu tietylle virralle/jännitteelle ja jos niitä lähtee soveltamaan (varsinkin noilla amppeeriluvuilla) niin tuloksena on kohta mossahtanut piiri.

helpoin tapa saada lisää virtaa on laittaa kahdet ajuripiirit rinnakkain eli sinun tapauksessasi niin että olisi 4x18650 syöttämässä ja niin että olisi esim 6kpl ledejä joista toiset 3kpl on toiselle piirille ja toiset kolme toiselle piirille niin silloin per 3led saisit 2.67A ja kahden piirin kautta.

sulla kun on nyt 5kpl ledejä niin menisi kyllä niin että toiseen piiriin 2lediä ja toiseen 3lediä...
ja kun on lamppu kyseessä ni ei taida onnistua toisen piirin lisääminenkään...
« Viimeksi muokattu: 06.02.13 - klo:10:00 kirjoittanut fsol77m »

Tenho Lepakko

 • Vieras
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #2 : 06.02.13 - klo:10:27 »
Niin se taitaa olla. Ihan hyvä valo se on jo nyt mutta nälkä kasvaa noitten tehojen suhteen. Tuossa ois valmis paketti http://www.nitecore.com/productDetail.aspx?id=75  Mutta kun taitaa aika tyyris kampe olla. Mutta kiitos vastaksesta.

jeepster

 • Vieras
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #3 : 21.02.13 - klo:19:59 »
vastataas tähän modausvinkki.
Ebaystä ostetun "seuraava mode" lampun saa käyttökelpoiseksi juottamalla konkan yli vastuksen. Tällöin toimii muuten kuten ennenkin, mutta ~5sek päästä nollautuu ja käynnistyy täysteholla. Toimi ainakin omaan c8 runkoiseen, missä hi-med-lo-strobe-sos.

Rassa

 • Tulokas
 • *
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #4 : 05.01.14 - klo:18:48 »
Liittyen aiheeseen, osaisiko joku sanoa kuinka suoritetaan "lyijykynä" modaus ajuriin jossa on kaksi kondensaattoria? Minulla on eBayn viiden euron Sipik SK98 klooni johon tein lyijykynällä muistin nollaus modin onnistuneesti, mutta nyt toisen halpis lampun kanssa tulikin ongelma kun konkkia löytyi kaksi.. En viitsinyt kyselemättä molempia alkaa kynäilemään.

Tässä vielä pari todella surkeata kuvaa ajurista, jos mitään apua olisi. Ajuri oli niin lujasti jäähdytin palassa kiinni, etten sitä tohtinut nuijia irti. Konkat kuvissa ylhäällä, oikealla ja vasemmalla.
_the_

 • Ylläpitäjä
 • Konkari
 • *****
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #5 : 05.01.14 - klo:19:43 »
Minä värjäisin ensin yhden ja jos ei auta niin sitten molemmat. Tai sitten suoraan molemmat, koska lyijykynämodaus ainoastaan tyhjentää konkan normalia nopeammin => ei pitäisi haitata vaikka sitä käytettäisiin muuhun kuin muistiin.. :)

Eihän tuo satu olemaan niitä parin dollarin AA zoom lamppuja WB:stä tai BG:stä? Muistaakseni sellaisessa oli kaksi konkkaa, värjäsin molemmat ja hyvin toimi.
hc-lights.fi - Kun paraskaan vakiolamppu ei riitä!

Rassa

 • Tulokas
 • *
Vs: Ajurin modaus
« Vastaus #6 : 12.01.14 - klo:10:07 »
Kokeilin kanssa ensin toista tuherrella, mutta kun ei heti auttanut, kynäilin molemmat. Nyt on hyvä, kiitoksia taas. Ajurissa on muuten teksti "KH-W1012".

Kyseessä on eBaysta ostettu XM-L 2x18650 lamppu. Taisi olla hintavirhe, ja olinkin melko varma, ettei lamppu ikinään tule, mutta toisin kävi.


Tähdellä on halpis lampuista tuttu todella onneton kontakti lämmönjohtoa ajatellen. Laitoinkin hieman lämmönjohtotahnaa ensiavuksi, jota sitäkään ei tietysti ollut yhtään.. Pitänee askarrella jotain, paremman kontaktin toivossa.